I Örebro finns barn- och ungdomsmottagning på Universitetssjukhuset Örebro och mottagning Stora holmen som ligger strax bredvid. Även i Karlskoga, Lindesberg och Hallsberg finns barn- och ungdomsmottagning.
På barn- och ungdomsavdelning 26 vårdas patienter som tillhör barnmedicin, kirurgi, optopedi, urologi, plastikkirurgi handkirurgi, öron och ögon.
Neonatalvdelning 35 har tolv vårdplatser varav tre är för intensivvård. På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda och sjuka nyfödda barn. Vårdtiden varierar från några timmar till några månader.
Lekterapin är en specialpedagogisk verksamhet som riktar sig till barn/ungdomar 0-18 år och deras anhöriga. Lekterapin är en frizon från behandling och provtagning där barn och ungdomar får möjlighet att bearbeta upplevelser och hämta kraft.
På USÖ finns även Akutmottagningen Barn- och ungdom där våra specialistläkare tar hand om akut sjuka barn.
Verksamhetsområdet har många disputerade medarbetare samt en hög forskningsaktivitet. Vi har också en tradition som kursgivare för både ST-läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor.
Vår målsättning är att alla barn ska få ett kompetent och barnanpassat bemötande i en barnanpassad miljö överallt i länet där hälso- och sjukvård för barn bedrivs.
Överläkare, medicinskt ansvarig Dysmeli- och armprotesenheten
Erik Stenninger
- Barn- och ungdomsavdelning 26, USÖ (regionorebrolan.se)
- Barn- och ungdomsmedicin neonatalavdelning 35, USÖ (regionorebrolan.se)
- Barn- och ungdomsmottagningen, USÖ (regionorebrolan.se)
- Barn- och ungdomsmottagningen, Stora Holmen, Örebro (regionorebrolan.se)
- Barn- och ungdomsmottagningen i Karlskoga
- Barn- och ungdomsmottagningen i Lindesberg
- Barn- och ungdomsmottagningen Hallsberg (regionorebrolan.se)
- Lekterapin, USÖ (regionorebrolan.se)
Verksamhetsområdets forskningsaktivitet är hög och även inom den paramedicinska personalgruppen bedrivs forskning. Dysmeli- och armprotesenheten är ett nationellt kunskapscenter och hör numera till område nära vård.
Forskningsprojekt inom Verksamhetsområde barn- och ungdomsmedicin
För att behålla och utöka den höga kompetens som finns hos våra medarbetare både medicinskt, tekniskt och omvårdnadsmässigt arbetar vi intensivt med internutbildning, kvalitetsprojekt och på att stärka våra yrkesroller.
Vi bedriver CEPS-utbildning, teamträning i återupplivning av nyfödda.
Vi har en tradition som kursgivare för både ST-läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor.
Dysmeli- och armprotesenhetens utbildning och kompetensutveckling
Jobba hos oss!
I regionen finns bland annat tre sjukhus, 29 vårdcentraler, psykiatri och habiliteringsverksamhet där nästan 8000 personer arbetar. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av sju sjukhus i landet som bedriver och utvecklar högspecialiserad vård. Sedan 2011 har vi läkarutbildning vilket även fört oss till en position som en etablerad aktör inom klinisk forskning i Sverige och internationellt. Läs mer på: Jobb och utbildning
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Skicka gärna förslag till oss på hur sidan kan förbättras
Tack för din återkoppling!
Senast uppdaterad: den 2 januari 2023