Verksamheten består av tre enheter:
- Akutmottagning
- Akutläkarverksamhet
- Sekretariat
Ambulansavdelningen tillhör från och med 1 januari 2022 ett eget länsövergripande verksamhetsområde.
I händelsernas centrum
Verksamhetsområde akutmedicin verksamhet präglas av stort engagemang, högt tempo och tätt samarbete mellan olika personalkategorier. Som medarbetare inom akutmedicin är man ofta mitt i händelsernas centrum, och arbetet innehåller såväl glädje och sorg, sjukdom och tillfrisknande, liv och död.
Välfungerande samverkan
Vi vill att verksamhetens medarbetare ska känna meningsfullhet i arbetet, utvecklas och trivas. Vi strävar efter välfungerande samverkan med övriga delar av sjukvårdsorganisationen, och med samhället utanför sjukvården.
Vår förhoppning är att man som patient, anhörig och medarbetare alltid känner sig välkommen till akutverksamheten!
Jobba hos oss!
I regionen finns bland annat tre sjukhus, 29 vårdcentraler, psykiatri och habiliteringsverksamhet där nästan 8000 personer arbetar. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av sju sjukhus i landet som bedriver och utvecklar högspecialiserad vård. Sedan 2011 har vi läkarutbildning vilket även fört oss till en position som en etablerad aktör inom klinisk forskning i Sverige och internationellt. Läs mer på: Jobb och utbildning
Vi söker en biträdande verksamhetschef och ST-läkare
Forskningen inom akutsjukvård kan delas in i forskning kring tidskritiska tillstånd, symptomforskning och forskning kring själva vårdprocessen inom den akuta vårdkedjan.
Forskning inom verksamhetsområdet akutsjukvård i Region Örebro län bedrivs inom området akutsjukvård inklusive katastrofmedicin. Det ingår både prehospital och sjukhusbaserad akutsjukvård.
Vi har en bred kunskap avseende forskningsmetoder. Forskarna på kliniken driver egna projekt och medverkar i forskningssamarbeten nationellt och internationellt.
Vidare pågår forskning inom verksamhetsområdet initierat av forskare utanför akutsjukvård.
Forskningsprojekt inom verksamhetsområde akutsjukvård
Kontakt
Professor
Lisa Kurland
Klinisk forskning inom Region Örebro län
Region Örebro län befinner sig i en spännande fas när det gäller forskning och utveckling. Regionens forskningsstrategi lyfter fram vikten av en omfattande och högkvalitativ forskning för att kunna erbjuda medborgarna de bästa förutsättningarna för hälsa, vård och omsorg.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Skicka gärna förslag till oss på hur sidan kan förbättras
Tack för din återkoppling!
Senast uppdaterad: den 25 januari 2023