Psykosvård och specialiserade mottagningar
Verksamheten är inriktad på psykosvård och subspecialiserad vård. Inom verksamhetsområdet finns enheter som erbjuder psykosvård och behandling vid långvariga funktionshinder både i form av öppenvård och slutenvård. Här finns också ett TIP-team för tidig intervention vid psykos.
Traumabehandling, fysioterapi och rehabilitering är ytterligare inriktningar för verksamheten. En mottagning med inriktning ätstörningar och DBT samt en enhet för psykoterapi och internetbehandling ingår också i verksamheten såväl som ett team för tidig intervention vid insjuknande i psykos (TIP-team).
Internetbehandling för depression, paniksyndrom och social ångest
Oavsett var i landet du bor kan du göra en intresseanmälan till våra internetbehandlingar. Ett första fysiskt besök görs på vår mottagning i Örebro, men kan i vissa fall genomföras digitalt.
Du som är folkbokförd i annat län än Örebro län behöver först kontakta oss per telefon och berätta att du vill göra en intresseanmälan till internetbehandling för depression, paniksyndrom eller social ångest.
Kontaktuppgifter och mer information om behandlingen finns på mottagningens informationssida.
Kuling
Kuling är en verksamhet med fokus på barn och unga med en förälder som har en psykisk sjukdom. Inom kulingverksamheten finns barngrupper samt webbsidan kuling.nu som är en informationssida och en möteplats för unga som har en förälder med psykisk sjukdom.
TIP-teamet ansvarar för att följa det nationellt framtagna personcentrerade och sammanhållna vårdförloppet ”Schizofreni – förstagångsinsjuknande” vid omhändertagande och vård av patienter. TIP-teamet får kännedom om aktuella patienter genom att övrig hälso- och sjukvård, elev- och studenthälsa, socialtjänst eller privata vårdgivare remitterar patienter till teamet. I dokumentet "Tidig intervention vid psykos-snabbguide" finns bland annat uppgifter om inklusionskriterier samt information om remishantering.
Övergripande studierektor ST-läkare psykiatri
Övergripande studierektor PTP-psykologer
- KBT via internet: Depression Paniksyndrom och Social ångest (regionorebrolan.se)
- Psykosvårdens avdelning Karlahuset Örebro (regionorebrolan.se)
- Psykiatriska fysioterapimottagningen Karlahuset Örebro (regionorebrolan.se)
- Psykiatrins traumamottagning Örebro (regionorebrolan.se)
- Psykiatriska DBT-mottagningen Örebro (regionorebrolan.se)
- Psykosvårdens öppenvårdsmottagning 1 Karlahuset Örebro (regionorebrolan.se)
- Psykosvårdens öppenvårdsmottagning 2 Karlahuset Örebro (regionorebrolan.se)
- Ätstörningsmottagningen Örebro (regionorebrolan.se)
Jobba hos oss!
I regionen finns bland annat tre sjukhus, 29 vårdcentraler, psykiatri och habiliteringsverksamhet där nästan 8000 personer arbetar. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av sju sjukhus i landet som bedriver och utvecklar högspecialiserad vård. Sedan 2011 har vi läkarutbildning vilket även fört oss till en position som en etablerad aktör inom klinisk forskning i Sverige och internationellt. Läs mer på: Jobb och utbildning
Klinisk forskning inom Region Örebro län
Region Örebro län befinner sig i en spännande fas när det gäller forskning och utveckling. Regionens forskningsstrategi lyfter fram vikten av en omfattande och högkvalitativ forskning för att kunna erbjuda medborgarna de bästa förutsättningarna för hälsa, vård och omsorg.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Skicka gärna förslag till oss på hur sidan kan förbättras
Tack för din återkoppling!
Senast uppdaterad: den 7 november 2022