Handkirurgin på USÖ befinner sig i ett starkt utvecklingsskede med växande högspecialiserad vård och klinisk forskning.
All förekommande handkirurgi utförs på kliniken. Kliniken har egen mottagning med operationssal och en operationsavdelning.
Högspecialiserad handkirurgi
Verksamheten är framför allt inriktad mot högspecialiserad handkirurgi. Det kan till exempel vara akut och rekonstruktiv behandling av stora och omfattande handskador, replantationer, operation av handmissbildningar och behandling av olika smärttillstånd i händerna.
Våra profilområden för den kliniska verksamheten är reumakirurgi, cp-/tetraplegikirurgi och endoproteskirurgi i handleder och fingerleder, en utvecklad artroskopisk verksamhet samt kongenital kirurgi.
Rikstäckande arbete med dysmeli
Vi har också ett väletablerat samarbete med Dysmeli- och armprotesenheten, som ingår i Barn- och ungdomskliniken vid USÖ. Där bedrivs av tradition ett delvis rikstäckande arbete med dysmelibarn, men verksamheten omfattar även barn och vuxna med traumatiska övre extremitetsskador.
Vid kliniken tjänstgör specialister, ST-läkare och randutbildnande ortopeder. En stor del av klinikens verksamhet består av arbetsterapi och sjukgymnastik. Till kliniken är också en kurator knuten.
Kliniken utför cirka tretusen operationer varje år.
- Reumakirurgi
- CP-/tetraplegikirurgi
- Endoproteskirurgi i handleder och fingerleder
- Utvecklad artroskopiverksamhet
- Kongenitalkirurgi
Jobba hos oss!
I regionen finns bland annat tre sjukhus, 29 vårdcentraler, psykiatri och habiliteringsverksamhet där nästan 8000 personer arbetar. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av sju sjukhus i landet som bedriver och utvecklar högspecialiserad vård. Sedan 2011 har vi läkarutbildning vilket även fört oss till en position som en etablerad aktör inom klinisk forskning i Sverige och internationellt. Läs mer på: Jobb och utbildning
Handkirurgiska kliniken bedriver forskning i samarbete med andra klinker vid USÖ samt med Örebro universitet. Forskningsområdena är koncentrerade till postoperativ smärtlindring, muskelfysiologi och proteskirurgi.
Forskningsprojekt inom Verksamhetsområde Verksamhetsområde Ortopedi och handkirurgi
I Region Örebro län utbildar vi vårdpersonal som kan möta och förena framtidens krav på yrkeskunnande baserat på teoretisk kunskap, forskningsanknytning och praktiskt handlag.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Skicka gärna förslag till oss på hur sidan kan förbättras
Tack för din återkoppling!
Senast uppdaterad: den 3 augusti 2022