Verksamhetsområde obstetrik och gynekologi
Verksamhetsområde obstetrik och gynekologi erbjuder och bedriver öppen, sluten och akut gynekologisk och obstetrisk vård. Gynekologisk tumörvård bedrivs i nära samarbete med verksamhetsområde onkologi och vid särskilda behov tillsammans med kirurg/urolog i det bäckenkirurgiska teamet. Förlossningsvård, fosterdiagnostik och obstetrisk vård bedriver vi i nära samarbete med neonatologer. Här finns också fertilitetsvård med IVF, ICSI och donationsverksamhet.
Tumörkirurgi
Klinikens tumörteam består av 4 vana tumörkirurger, 2 blivande tumörkirurger på olika erfarenhetsnivå, 3 specialinriktade kontaktsjuksköterskor/barnmorskor, en koordinator, kurator och sekreterare. Ansvarig tumörkirurg finns i tjänst alla vardagar och går att nå via sjukhusets växel.
Tumörteamet samarbetar med onkologiska kliniken vid utredningar och bedömningar av patienter samt med kirurger och urologer vid utredning och operationer av avancerade cancrar och tumörrecidiv för att optimera operationsresultatet.
Verksamhetsområde obstetrik och gynekologi arbetar ihop med kvinnokliniken i Uppsala för att optimera den kirurgiska behandlingen av gynekologisk cancer. I Örebro opereras livmoderhalscancer, livmoderkroppscancer samt tidiga stadier av äggstockscancer. I Uppsala opereras avancerad äggstockscancer och livmoderkroppscancer. Cancer i vulva opereras inom nationella centra. Recidivcancer opereras primärt i Uppsala. Två gånger/vecka sker multidisciplinära ronder för hela sjukvårdsregionen där i stort sett alla cancerpatienter diskuteras, detta för att få fram den mest optimala behandlingen.
Medicinsk behandling och strålbehandling ges på onkologiska kliniken på USÖ.
Behandlingen av gynekologisk cancer, både den kirurgiska och den postoperativa behandlingen med cytostatika och strålbehandling, har under de senaste åren förbättrats och långtidsöverlevnaden för patienterna har ökat.
Tumörkirurgiska patienter vårdas på avdelning 23. Tumörmottagning finns på kvinnoklinikens mottagning. Båda enheterna är belägna på våning 3 i B-huset.
Fertilitetsbehandling
Reproduktionsmedicinsk centrum är certifierad av DNV enligt ISO 9001. Det innebär att verksamheten har genomgått en objektiv granskning som visar att USÖ har god kvalitet på utredning och behandling av ofrivillig barnlöshet.
Ansvarig läkare specialistmödravård
Karin Hildén
Överläkare
Ansvarig läkare förlossningsvård
Hanna Östling
Överläkare
Chefläkare
René Bangshöj
Överläkare
Ansvarig läkare urogynekologi
Summer Ishaq
Överläkare
Ansvarig läkare RMC
Juliane Baumgart
Överläkare
Ansvarig tumörkirurg
Finns i tjänst alla vardagar, går att nå via sjukhusets växel
Verksamhetschef verksamhetsområde obstetrik och gynekologi
Gill Kullberg
Adress
Kvinnokliniken
Universitetssjukhuset Örebro
701 85 Örebro
Huvudhandledare för barnmorskor
AnnSofie Carlsson
Barnmorska
AT- och ST-läkare kontaktperson
Teres Litzell
Specialistläkare
Utbildningsansvarig läkarstuderande termin 4 – 6
Sofia Jorstig
Underläkare ST
Utbildningsansvarig läkarstuderande termin 4-6
Kerstin Lindh
Underläkare ST
Utbildningsansvarig läkarstuderande termin 9
Amanda Larsson
Specialistläkare
Utbildningsansvarig läkarstuderande termin 9
Inga Rós Valgeirsdóttir
Specialistläkare
Universitetssjukhuset Örebro
- Obstetrik och gynekologmottagningen (regionorebrolan.se)
- Specialistmödravården (regionorebrolan.se)
- Ultraljudsmottagningen (regionorebrolan.se)
- Förlossningsavdelning (regionorebrolan.se)
- Obstetrik och gynekologavdelning 25 BB (regionorebrolan.se)
- Amningsmottagning (regionorebrolan.se)
- Obstetrik och gynekologavdelning 23 (regionorebrolan.se)
- Reproduktionsmedicinskt centrum (regionorebrolan.se)
Karlskoga lasarett
- Obstetrik och gynekologmottagning (regionorebrolan.se)
- Obstetrik och gynekologi avdelning Q (regionorebrolan.se)
Jobba hos oss!
I regionen finns bland annat tre sjukhus, 29 vårdcentraler, psykiatri och habiliteringsverksamhet där nästan 8000 personer arbetar. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av sju sjukhus i landet som bedriver och utvecklar högspecialiserad vård. Sedan 2011 har vi läkarutbildning vilket även fört oss till en position som en etablerad aktör inom klinisk forskning i Sverige och internationellt. Läs mer på: Jobb och utbildning
Klinisk forskning inom Region Örebro län
Region Örebro län befinner sig i en spännande fas när det gäller forskning och utveckling. Regionens forskningsstrategi lyfter fram vikten av en omfattande och högkvalitativ forskning för att kunna erbjuda medborgarna de bästa förutsättningarna för hälsa, vård och omsorg.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Skicka gärna förslag till oss på hur sidan kan förbättras
Tack för din återkoppling!
Senast uppdaterad: den 3 augusti 2022